de winkel
Producten
Fairtrade
recepten
Acties
Agenda
Deze Maand
Evenementen
Werken bij
Cadeaupakketten
WERELDWINKEL ABCOUDE
BRUGSTRAAT 9
1391 GH ABCOUDE
TEL. 0294-28 43 94

  


Wereldkorting oktober 20% op sieraden en juwelendozen 

De hele maand oktober krijg je bij Wereldwinkel Abcoude 20 % korting op alle sieraden en sieradendozen. Bij iedere outfit en voor elke leeftijd is er wel iets passend te vinden.    

Oorbellen, ringen, kettingen en armbanden zijn er van zilver en met zoetwaterparels uit Mexico, met keramiek en tagua kralen uit Kenia en in allerlei andere fantasierijke uitvoeringen.  Zoetwaterparels worden gekweekt in zoetwatermosselen. Deze parels zijn niet rond, maar hebben verschillende vormen. Tagua is plantaardig ivoor, dat kan worden geverfd en in vorm gesneden. Handig om te hebben zijn de brillenkettingen van in patroon geweven glaskraaltjes.  

Ook de producenten in ontwikkelingslanden ondervinden de gevolgen van het corona virus, terwijl het dagelijks leven in die landen al moeilijk genoeg is. Daarom is het juist in deze tijd van groot belang om Fair Trade te kopen.  

Ook voor Fair Trade mondkapjes en duurzame handzeep kunt u bij Wereldwinkel Abcoude terecht.  De handzeep is er van Seepje en van Marcel’s Green Soap (100% vegan).   

Zaterdag 31 oktober viert Wereldwinkel Abcoude haar 35 jarig jubileum. Houdt verdere berichtgeving in de gaten.

          

Volg ons ook op Facebook, Twitter en Instagram


 

De mondkapjes van Smateria zijn weer op voorraad. 9.95 

In dit Cambodjaanse bedrijf worden gewoonlijk prachtige tassen en accessoires gemaakt door de 110 werknemers, waarvan 80% vrouwen. Deze tassen zijn gemaakt van restmaterialen zoals netten uit landbouw en visserij, leer en gebruikte plastic draagtasjes. Allemaal restmaterialen die normaal gesproken op de vuilnisbelt belanden, maar nu in kwalitatief hoogstaande tassen verwerkt worden. Door het gebrek aan orders was de werkplaats gesloten. Smateria heeft het roer tijdelijk omgegooid. Nu zijn er 20 werknemers bij toerbeurt aan het werk en maken mondkapjes. Zo houden ze hun Social Enterprise in leven in de hoop later weer prachtige tassen en accessoires te maken.

 

De Smateria mondkapjes zijn gemaakt van drie lagen katoen voor het meeste draagcomfort. Er is een inkeping aan de achterzijde voor eventueel een klein filter. Ze zijn wasbaar op 60 graden, dus duurzaam.  Deze vrolijke mondkapjes geven voldoende bescherming bij privé gebruik en in het OV. Ze worden gedragen met elastiek om de oren voor goede fixatie en bedekking over neus en mond. Aan de zijkant en onder de kin sluit het goed af. De mondkapjes zijn verkrijgbaar in leuke prints.

Volg ons ook op Facebook Twitter en Instagram
 

 

 HOMESITEMAP