de winkel
Producten
Fairtrade
recepten
Acties
Deze Maand
Evenementen
Werken bij
Cadeaupakketten
Kerstmis
WERELDWINKEL ABCOUDE
BRUGSTRAAT 9
1391 GH ABCOUDE
TEL. 0294-28 43 94

   

Wereldkorting December

Bij Wereldwinkel Abcoude krijg je vanaf 7 december 20 % korting op allerlei kerstartikelen met een groene sticker. Zo kun je, in deze zo andere tijd van afstand houden en weinig bezoek, extra kerstsfeer in huis brengen.

Alles voor een sfeervolle kerst kun je bij Wereldwinkel Abcoude vinden. Er zijn mooie wenskaarten van Floris, duurzame palmolie kerstkaarsen,  heel veel grappige vilten kerstfiguurtjes van Sjaal met Verhaal, de mooiste kerstcadeaus en natuurlijk weer overheerlijke kerstrepen van Tony Chocolonely. Naast de repen melk glühwein en puur mint candy cane. is er een nieuwe smaak, melk gemberkoek.

De Wereldwinkel draagt bij aan de bewustwording van eerlijke handel en stimuleert deze op verschillende manieren. Dat is nog altijd van groot belang, zeker in deze corona pandemie.  De Wereldwinkel staat voor gelijkwaardige handel in alledaagse producten en geeft boeren, ambachtslieden en producenten aan de andere kant van de wereld een stem: het zijn mensen zoals wij. Voor deze mensen, in landen waar geen overheidssteun of andere opvang is, is Fair Trade juist nu van het grootste belang. De Wereldwinkel kan het verschil voor hen maken.

 Ook voor Fair Trade mondkapjes en duurzame handzeep kunt u bij Wereldwinkel Abcoude terecht.  De handzeep is er van Seepje en van Marcel’s Green Soap (100% vegan).   


 

De mondkapjes van Smateria zijn weer op voorraad. 9.95 

In dit Cambodjaanse bedrijf worden gewoonlijk prachtige tassen en accessoires gemaakt door de 110 werknemers, waarvan 80% vrouwen. Deze tassen zijn gemaakt van restmaterialen zoals netten uit landbouw en visserij, leer en gebruikte plastic draagtasjes. Allemaal restmaterialen die normaal gesproken op de vuilnisbelt belanden, maar nu in kwalitatief hoogstaande tassen verwerkt worden. Door het gebrek aan orders was de werkplaats gesloten. Smateria heeft het roer tijdelijk omgegooid. Nu zijn er 20 werknemers bij toerbeurt aan het werk en maken mondkapjes. Zo houden ze hun Social Enterprise in leven in de hoop later weer prachtige tassen en accessoires te maken.

 

De Smateria mondkapjes zijn gemaakt van drie lagen katoen voor het meeste draagcomfort. Er is een inkeping aan de achterzijde voor eventueel een klein filter. Ze zijn wasbaar op 60 graden, dus duurzaam.  Deze vrolijke mondkapjes geven voldoende bescherming bij privé gebruik en in het OV. Ze worden gedragen met elastiek om de oren voor goede fixatie en bedekking over neus en mond. Aan de zijkant en onder de kin sluit het goed af. De mondkapjes zijn verkrijgbaar in leuke prints.

 

 

 HOMESITEMAP