de winkel
Producten
Fairtrade
recepten
Acties
Wonen
Koken en Tafelen
Accessoires
Speelgoed
Bezinning
Kaarten en Papier
Recycled
WERELDWINKEL ABCOUDE
BRUGSTRAAT 9
1391 GH ABCOUDE
TEL. 0294-28 43 94
Bezinning
 
 
In Wereldwinkel  Abcoude vindt je tal van kunst- en gebruiksvoorwerpen met een spirituele achtergrond. Boeddha's, gebedsmolens, gebedssnoeren, klankschalen, etherische olie en wierook.
Ook zijn er diverse boeken over Oosterse religies.  
 
Klankschalen
Het luisteren naar het zingende, soms zinderende, geluid van klankschalen heeft een heel speciaal effect op lichaam en geest.
Klankschalen worden volgens de traditie gemaakt van zeven metalen die elk een heel specifiek geluid produceren, met veel boventonen.
Deze klanken zorgen samen voor het zingen van de schaal.
Het geluid kan diep in je lichaam en geest doordingen en je op een heel subtiele manier tot rust brengen. 

Yak & Yeti, de leverancier van de klankschalen, draagt een deel van de winst af aan het Kopan Klooster.
In dit Boeddhistische centrum leven en werken ongeveer 150 jonge monniken, afkomstig uit de armste streken van Nepal. Voor deze jongeren is dit de enige manier om een opleiding te volgen.
                                                  
 
        
                                        
 
 
 
Boeddha, Nepal
Deze boeddha komt uit de pottenbakkerij van Hari Bol (een kunstzinnige pottenbakker) in Bhaktapur, Nepal.
De kennis van het pottenbakken werd hij van generatie op generatie doorgegeven.
Zijn inspiratie haalt hij uit de rijke religieuze en culturele tradities van Nepal.
Dat leidde ook tot nieuwe technieken, zoals het glazuren van aardewerk, iets dat in Nepal van oorsprong niet voorkomt. Daarvoor moest hij zijn werkplaats moderniseren en nieuwe ovens aanschaffen.
 
Dit is de boeddha van het oosten, die staat voor ‘neutrale waarnemer’.
 
 
Boeddha Siti, Bali
Siti is het Balinese woord voor ‘buitengewoon’.
Het is een eigen interpretatie die alleen voorkomt in het hindoeïstische Bali.
De naam boeddha wordt gebruikt voor een mens die door eigen inzicht verlicht is en verlost is uit de kringloop van wedergeboorten. Er zijn veel boeddha’s, de Siti is er een van.
 
De grondstof voor dit beeld is ‘kaju belalu’, een lichte houtsoort uit midden Bali. Het hout wordt bewerkt als het nog nat is, dan is het makkelijker te snijden. Daarna droogt het beeld in een oven en verft men het goudkleurig.
 
 
De wereld van wierook
 
Moeders Gouden Geuren wierook
Een beetje moe of onzeker? Al duizenden jaren branden mensen wierook omdat het lekker ruikt en omdat geuren je stemming kunnen veranderen.
Muskus voor een actief begin van de dag. Passiebloem voor inspiratie.
Oorspronkelijk afkomstig uit het Midden-Oosten, nu vaak uit India of Nepal.
 
Het is een echt geurenavontuur om uit te zoeken wat bij jou past. Kom eens naar de wereldwinkel voor een probeerdoosje.
Je vindt er ook wierookhouders van zeepsteen, keramiek of hout. En parfums en aromalampjes. Leuke cadeautjes voor uzelf of iemand anders.
 
Met de hand gemaakt door trotse vrouwen.
Zij kunnen hun eigen bruidsschat verdienen, dankzij jouw aankoop.
 

"Dat ik zélf mijn bruiddschat bij elkaar verdien is heel belangrijk"

Wierook is duizenden jaren oud.
Het betekent: gewijde of heilige rook. De wierook met de naam Moeders Gouden Geuren komt uit de wierookfabriek in Pondicherry in Zuid India. 
Het productieproces bestaat tot en met de verpakking uit handmatige handelingen. Het is in handen van zo’n vijfhonderd ongehuwde Indiase vrouwen. Dat geeft de vrouwen de zekerheid van betaalde arbeid.
 
Voor jou betekent het dat je wierook van hoge kwaliteit in huis hebt, gemaakt op ambachtelijke, traditionele wijze. Zónder gebruik van chemicaliën. Met de met de hand gemarmerde verpakking heeft u bovendien een uniek exemplaar in handen.
Dat er momenteel in de fabriek werk is voor zo’n vijfhonderd vrouwen is heel belangrijk, omdat ze op deze manier zélf het geld voor hun bruidsschat verdienen en hiervoor niet van hun familie afhankelijk zijn.
Wierook


"Bij ons staat een fiets symbool voor een goed salaris"
Bloemenparfums uit Pondicherry, Zuid-India
Met natuurlijke geuren haal je een sfeer in huis die je aangenaam vindt. Lavendel geeft rust en ontspanning, rozengeur verlichting en harmonie. Omdat we in Nederland een andere geursmaak hebben dan in India worden de geuren van de parfums met de naam Moeders Bloemen in Nederland ontwikkeld. Slaat een nieuwe geur aan, dan gaat de formule naar de fabriek in Pondicherry waar zo’n vijfhonderd vrouwen de parfums maken. Het zijn stuk voor stuk eerlijke, onverdunde parfums die geen alcohol bevatten en die je ook op de huid kunt gebruiken.
 
Maatschappelijk gezien staan vrouwen in India onderaan de ladder. Wanneer een vrouw een fiets bezit, symboliseert dit dat het haar materieel gezien voor de wind gaat. Dagelijks staat er een groot aantal fietsen bij de wierookfabriek gestald, waaruit je kunt opmaken dat de vrouwen een goed salaris ontvangen.
 
 

HOMESITEMAP