de winkel
Producten
Fairtrade
recepten
links
Acties
Voorgerechten
Hoofdgerechten
Desserts
Koken in de kleipot
Lunch
Gebak
Dranken
WERELDWINKEL ABCOUDE
BRUGSTRAAT 9
1391 GH ABCOUDE
TEL. 0294-28 43 94

 Rijstmuffins

Voor  24 muffins
250 g Fair Trade Original basmatirijst
3 eieren, gesplitst
3 el fijngehakte korianderblad
3 el bloem
Fair Trade Original kruidenmolen Zeezoutmix ‘chili peper’
Fair Trade Original kruidenmolen Pepermix ‘sinaasappel citroen knoflook’
 
Kook de rijst volgens de aanwijzingen en laat hem afkoelen. Het moet ca. 600 gram zijn na het koken. Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed de bodempjes van 1-2n muffinplaten met papieren cakevormpjes en vet ze in. Meng de eierdooiers, koriander en bloem door de koude rijst. Klop de eiwitten stijf en spatel ze erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
Verdeel het mengsel over de muffinholtes en bak ze goudbruin en gaar  in 30 minuten. Heeft u een plaat met 12 muffins, herhaal dit dan met de rest van het rijstmengsel.
Laat de muffins afkoelen, trek dan voorzichtig het papiertje eraf. 
Combineer de muffins met:

Avocadopuree
 
2 rijpe Max Havelaar avocado’s
1 limoen
1 sjalotje
1 tomaat
ca. 5 gram (1/2 bosje) verse koriander
Fair Trade Original Zeezoutmix ‘chili peper’
Fair Trade Original Pepermix ‘sinaasappel citroen knoflook’
 
Halveer de avocado’s, wip de pitten eruit en schep het vruchtvlees uit de schil in een kom. Pers de limoen uit en schenk het sap bij de avocado. Prak het met een vork tot een grove puree. Hak het sjalotje fijn, hak het vruchtvlees van de tomaat fijn, hak de koriander fijn en roer dit bij de avocadopuree. Of gebruik de staafmixer of foodprocessor voor het hakken. Breng pittig op smaak met chilizout en citruspeper.
Beleg de rijstmuffins met een bolletje (gemaakt met twee theelepels) avocadopuree. Maal er nog wat chilizout en citroenpeper over.
 
Noedelsalade

Lunch-, voor- of bijgerecht voor 4 personen
220 g noedels*
100 g cashewnoten
100 g geraspte Parmezaanse kaas (eventueel bijmengen met Goudse kaas)
1 teen knoflook
olijfolie naar smaak
1 lepel rijstazijn*
peper en zout* 
verse peterselie of koriander o.i.d.
 
Kook de noedels (zie verpakking) en laat ze afkoelen onder koud stromend water. Maak een "pesto" door de cashewnoten, de knoflook, de olie, de kruiden en de parmezaanse kaas in een keukenmachine of hakmolen te pureren. Bewaar wat noten en kruiden voor de garnering. Schep de "pesto" door de noedels. Doe de gedroogde tomaatjes erdoor. Op smaak brengen met peper en zout. Serveer het eventueel met verse limoen.
Producten met ster* verkrijgbaar in de wereldwinkels.
Bron: Fair Trade

 

HOMESITEMAP