de winkel
Producten
Fairtrade
recepten
Acties
Wonen
Koken en Tafelen
Accessoires
Speelgoed
Bezinning
Kaarten en Papier
Recycled
WERELDWINKEL ABCOUDE
BRUGSTRAAT 9
1391 GH ABCOUDE
TEL. 0294-28 43 94
 
Accesoires
 
Je vindt een prachtige collectie zilveren sieraden in Wereldwinkel Abcoude.
Gedecoreerd met halfedelstenen, fraaie kralen en zelfs echte bloemen worden gebruikt. 
Ook sieraden van alpaca, leer of kralen vindt je in de vitrine. 
Allemaal handgemaakt, soms klassiek, soms heel modern.  
           
                                                             
 
 
‘Ook tijdens de droge periode van het jaar verdienen wij nu een inkomen’

Project Surin Silver Village
In het noordoosten van Thailand, in een van de armste gebieden van deze regio, is het zilversmid dorpje Surin gevestigd. Surin grenst aan Cambodja en maakte eeuwen geleden deel uit van het “Angkor” keizerrijk. Het is in die tijd dat de traditie van het vervaardigen van zilveren sieraden tot bloei kwam. Al eeuwenlang wordt de kennis van het ambacht van vader op zoon overgedragen. Het ambacht is een uitkomst voor de inwoners van Surin omdat tijdens de droge perioden, wanneer er niet op de rijstvelden gewerkt kan worden, men met het bewerken van zilver toch een inkomen kan verdienen. Dankzij de steun van importeur Kanika en uw aankoop van dit sieraad hoeven de zilversmeden niet naar de grote steden om onder mensonterende omstandigheden in de bouw of prostitutie te werken.
 
 
Unieke en authentieke sieraden
Elk gezin in Surin heeft een eigen rol in het zilverproject.  De meeste families vervaardigen kralen van zilver. Deze zilversmeden zijn trots op hun producten. En terecht. De authentiek vervaardigde kralen zijn prachtig, uniek en met de hand gemaakt. De bolletjes zilver worden platgeslagen in de vorm van een kraal, voor de stevigheid gevuld met hars. Vervolgens wordt elke kraal met de hand gegraveerd. En daarna verkocht aan bijvoorbeeld dorpsgenoot Khun Titiwan, een alleenstaande vrouw die samen met een vriendin de verschillende kralen bij de verschillende gezinnen inkoopt. Zij verwerken de kralen met zoetwater parels en halfedelstenen als granaat, amethist, turkoois, agaat, kristal, en ook hout en zijde, tot prachtige sieraden. Samen met importeur Kanika ontwerpen de vrouwen sieraden, gericht op de Nederlandse markt. Deze sieraden zijn nergens anders te koop. Ook dat maakt uw armband of ketting zo authentiek en uniek.
Bron: Landelijke Vereniging van Wereldwinkels

Sieradendoos uit India
De combinatie van bloemen, lovertjes, kraaltjes en borduursel op dit product vormen een rijke decoratie die recht doet aan de Indiase kunst en de tradities van het Mughal-rijk. TOI, een producent in Delhi, heeft zich gespecialiseerd in het ontwikkelen van producten met dit traditionele patchwork. Zo zorgen zij ervoor dat kleuren en stoffen uit het verleden geliefd blijven in het heden.
 
 
  
HOMESITEMAP