de winkel
Producten
Fairtrade
recepten
links
Acties
Voorgerechten
Hoofdgerechten
Desserts
Koken in de kleipot
Lunch
Gebak
Dranken
WERELDWINKEL ABCOUDE
BRUGSTRAAT 9
1391 GH ABCOUDE
TEL. 0294-28 43 94
IJskoffie met koffie babbelaars
 
Voor 4 glazen/personen
Bereidingstijd: ca. 10 minuten
4 koffielepels Koffie Aroma snelfiltermaling*
8 bolletjes mokka-ijs
8 bolletjes vanille-ijs
4 stuks Koffie babbelaars*

Zet voor vier personen snelfilterkoffie volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat deze afkoelen tot kamertemperatuur. Zet de koffie daarna minimaal 2 uur in de koelkast. Crush de koffie babbelaars met een hard voorwerp, bijvoorbeeld een vijzel, tot schilfers. Meng de koude koffie met het mokka-ijs en roer tot er een gladde, schuimige substantie ontstaat. Verdeel de bolletjes vanille-ijs over de glazen en giet heel voorzichtig, eventueel via een trechtertje, het koffie-ijs mengsel erbij. Garneer de ijskoffie met de koffie babbelaar schilfers.

 
Frisse appel- vonkeldrank met munt
 
Voor 4 glazen van ca. 200 ml per glas
Bereidingstijd: ca. 5 minuten, exclusief ijsklontjes maken
Ingrediënten:
2 limoentjes, in schijfjes
1 bosje verse munt, gewassen
2-3 el gembersiroop
veel ijsklontjes
600 ml Appelsap met lemon & lime*
200 ml koolzuurhoudend water
 
Doe limoenschijfjes (houd er 4 apart), verse munt, gembersiroop en ijsklontjes in een kan en giet daar de appelsap en het koolzuurhoudende water over. Verdeel over 4 glazen en pers boven elk glas nog een schijfje limoen uit.
Serveer ijskoud!
 
 
Cold & spicy icetea

Voor 1 liter icetea
Bereidingstijd: ca. 15 minuten, exclusief afkoelen en ijsklontjes maken

Ingrediënten:
1 zakje Thee rooibos spicy orange*
1-2 el Honing vloeibaar* (of meer naar smaak)
2 bloedsinaasappels
veel ijsklontjes

Breng ruim 1 liter water aan de kook. Laat even doorkoken en giet in een kan. Voeg het theezakje en de honing toe en laat ca. 10 minuten trekken. Verwijder het theezakje en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Dek de kan af met huishoudfolie en zet in de koelkast. Boen de schil van de sinaasappels goed schoon met heet water en snijd iedere sinaasappel in 8 parten. Haal vlak voor het serveren de ijsklontjes uit de vriezer en crush ze met behulp van een machine of leg de ijsklontjes in een schone theedoek en sla ze stuk met een hamer of ander hard voorwerp.

Vul 4 glazen met 4 sinaasappelparten per glas en vul tot de rand met crushed ice. Giet de koude icetea erover en serveer met stamper of lepel.


 

HOMESITEMAP