IJskoffie met koffie babbelaars
Voor 4 glazen/personen Bereidingstijd: ca. 10 minuten
4 koffielepels Koffie Aroma snelfiltermaling* 8 bolletjes mokka-ijs 8 bolletjes vanille-ijs 4 stuks Koffie babbelaars*
Zet voor vier personen snelfilterkoffie volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat deze afkoelen tot kamertemperatuur. Zet de koffie daarna minimaal 2 uur in de koelkast. Crush de koffie babbelaars met een hard voorwerp, bijvoorbeeld een vijzel, tot schilfers. Meng de koude koffie met het mokka-ijs en roer tot er een gladde, schuimige substantie ontstaat. Verdeel de bolletjes vanille-ijs over de glazen en giet heel voorzichtig, eventueel via een trechtertje, het koffie-ijs mengsel erbij. Garneer de ijskoffie met de koffie babbelaar schilfers.
Frisse appel- vonkeldrank met munt
Voor 4 glazen van ca. 200 ml per glas Bereidingstijd: ca. 5 minuten, exclusief ijsklontjes maken
Ingrediënten: 2 limoentjes, in schijfjes 1 bosje verse munt, gewassen 2-3 el gembersiroop veel ijsklontjes 600 ml Appelsap met lemon & lime* 200 ml koolzuurhoudend water
Doe limoenschijfjes (houd er 4 apart), verse munt, gembersiroop en ijsklontjes in een kan en giet daar de appelsap en het koolzuurhoudende water over. Verdeel over 4 glazen en pers boven elk glas nog een schijfje limoen uit.
Serveer ijskoud!
Cold & spicy icetea
Voor 1 liter icetea Bereidingstijd: ca. 15 minuten, exclusief afkoelen en ijsklontjes maken
Ingrediënten: 1 zakje Thee rooibos spicy orange* 1-2 el Honing vloeibaar* (of meer naar smaak) 2 bloedsinaasappels veel ijsklontjes
Breng ruim 1 liter water aan de kook. Laat even doorkoken en giet in een kan. Voeg het theezakje en de honing toe en laat ca. 10 minuten trekken. Verwijder het theezakje en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Dek de kan af met huishoudfolie en zet in de koelkast. Boen de schil van de sinaasappels goed schoon met heet water en snijd iedere sinaasappel in 8 parten. Haal vlak voor het serveren de ijsklontjes uit de vriezer en crush ze met behulp van een machine of leg de ijsklontjes in een schone theedoek en sla ze stuk met een hamer of ander hard voorwerp.
Vul 4 glazen met 4 sinaasappelparten per glas en vul tot de rand met crushed ice. Giet de koude icetea erover en serveer met stamper of lepel.
|