de winkel
Producten
Fairtrade
recepten
links
Acties
Voorgerechten
Hoofdgerechten
Desserts
Koken in de kleipot
Lunch
Gebak
Dranken
WERELDWINKEL ABCOUDE
BRUGSTRAAT 9
1391 GH ABCOUDE
TEL. 0294-28 43 94
Kruidige ananasstoof met noedels
 
Bereidingstijd: ca. 15 minuten
Ingrediënten:
1 el plantaardige olie
2 knoflooktenen, geperst
1 tl kurkuma
1 blik Ananas op sap*
5 stengels citroengras, snuf chilivlokken, 2 kruidnagels, 1kaneelstokje
2 steranijs
200 g (diepvries) doperwtjes
100 ml Kokosmelk*
250 g Tibetaanse noedels*
 
Giet het sap van de ananas in een bakje en snijd de ananasschijven in stukjes. Verhit de olie in een pan en fruit de knoflook en de kurkuma kort. Voeg ananasstukjes en -sap, de specerijen uit de spicebox en de steranijs toe en laat circa 15 minuten zachtjes pruttelen. Voeg de laatste 4 minuten de doperwten en de kokosmelk bij de ananasstoof. Kook tegelijkertijd de noedels volgens de bereidingswijze op de verpakking en serveer ze bij de ananasstoof.
Tip: dit stoofpotje is extra lekker als je het ruim van te voren maakt, zodat
de verschillende smaken goed intrekken.
 
Paprikakip met pepermix en pandanrijst

Voor 4 personen
4-8 kippenbouten
Fair Trade Original Pepermix citroen, sinaasappel, knoflook*
zout
1 eetlepel paprikapoeder
2 uien, gepeld
1 rode en 1 gele paprika
2 tenen knoflook, gepeld en gehakt
3 eetlepels olie
1 kippenbouillonblokje voor 500 ml bouillon
400 gram Fair Trade Original Pandanrijst*
 
Spoel de kippenbouten af, dep ze droog met keukenpapier en wrijf in met de pepermix, zout en het paprikapoeder.
Snijd de uien in dunne plakjes.
Was de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in dunne reepjes.
Verhit de olie in een wijde pan.
Bak de kippenbouten op middelhoog vuur in ongeveer 10 minuten aan alle kanten krokant.
Voeg de uien, de reepjes paprika en de knoflook toe en bak even mee.
Voeg 400 ml gekookt water en het kippenbouillonblokje toe en laat het geheel 10-12 minuten zachtjes pruttelen.
Leg een deksel op de pan, zet het vuur uit en laat het gerecht nog 10 minuten trekken.
Kook ondertussen de Pandanrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Breng de kip op smaak met zout en peper en serveer met de rijst.
 
Pandanrijst & Thaise groenteschotel
 
pandanrijst*
400 g kip of Quorn
100 g broccoliroosjes
100 g bloemkoolroosjes
100 g gesneden worteltjes(2½ cm)

4 eetlepels olie*
2 schijfjes verse gember
2 tenen knoflook
½ blik ananas in stukjes (uitgelekt)

200 g kastanjechampignons
100 g cashewnoten
2 eetlepels sojasaus
2 eetlepels rijstwijn (of droge sherry)
1 theelepel suiker*
1 dl bouillon
maïzena
 
Rooster de cashewnoten. Snijd de kip in reepjes. Blancheer in 3 minuten de bloemkool, broccoli en worteltjes. Verhit de wok en voeg olie toe. Voeg gember en knoflook toe. Bak in 5 minuten de kip (of Quorn) gaar. Dan de broccoli, bloemkool, worteltjes, palmhart, ananas, champignons, sojasaus, rijstwijn, suiker en bouillon toevoegen. Als de groenten beetgaar zijn de roerbak met maïzena (aangemaakt met water) licht binden. Tenslotte de cashewnoten toevoegen. Serveer de roerbak met de geurige Pandan rijst.
Ingrediënten met ster* zijn verkrijgbaar in de wereldwinkels.
Bron: Fair Trade
  
Ingrediënten met ster* zijn verktrijgbaar in de wereldwinkels.
Bron: Fair Trade
 
 
HOMESITEMAP